Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev
Aktuell utstillingSara og friheten

Sara og friheten

Perspektivet Museum i Tromsø har gående en serie på tre utstillinger om forfatter og billedkunstner Cora Sandel. I juni åpnet utstilling nummer to: Sara og friheten.

Cora Sandel het egentlig Sara Fabricius og levde fra 1880 til 1974. Sine ungdomsår bodde hun i Tromsø, og i likhet med mange av sine litterære karakterer, fant hun seg ikke til rette innenfor datidens snevre kvinnesyn og normer for hva som passet seg. Ulikevekt i menneskelige relasjoner, ikke minst mellom kjønnene, ble et gjennomgangstema i forfatterskapet.

Gjennom gjenstander fra kunstnerens eget liv utforsker «Sara og friheten» hvem Cora Sandel/Sara Fabricius var. Kunstnerens stil innenfor litteratur og billedkunst har inspirert utstillingens formspråk. Gjennom installasjoner og stilleben formidles Sandel/Fabricius sine betraktninger omkring tema som lå henne på hjerte: natur og dyrevern, personlig autonomi og relasjoner mellom mennesker.

Utstillingen innledes med en biografisk seriestripe av Anneli Furmark. Seriens første utstilling «Maledrømmer » åpnet desember 2020 og står til årsskiftet 2021/2022.

Sara og friheten

 

Likte du denne artikkelen? Del den med en venn og kollega.

Annonse
Annonser