Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev
KAM-prosjektetDet store fallet

Det store fallet

Hør vår anmeldelse av utstillingen "Det store fallet" på Fredriksten Museum (Østfoldmuseene). Gjennom KAM-prosjektet tester vi nå utstillingskritikk i lydformat.

 

 


Hør anmeldelsen her:


FAKTA// Utstillingen

Det store fallet – 300 år siden Karl XIIs død
Fredriksten Museum i Halden, Østfoldmuseene
Åpnet 1. juni 2018, skal stå i mange år
Prosjektleder: Andreas Skauen Pedersen
Lysdesign: Luminator
Multimedia: Norviz
Snekkere: Kai Stenersen og Claes Bjerkman


ANMELDT! KAM-prosjektet

FAKTA//KAM-prosjektet

Anmeldelsen er den femte i en rekke museumsutstillingskritikker som vil bli publisert på museumsnytt.no som en del av KAM-prosjektet: Kritikk av museumsutstillinger. Prosjektet har fått støtte av Kulturrådet og Fritt Ord. Les mer om prosjektet her: Flere utstillingsanmeldelser gjennom KAM


Hege B. Huseby

Om anmelderen

Hege Børrud Huseby er en erfaren utstillingsanmelder og museumsskribent som har anmeldt utstillinger for Museumsnytt siden 2012. Hun har vært redaktør for antologien Å forstå, skape og vurdere kulturhistoriske utstillinger sammen med Pia Cederholm, og sammen med Mari Paus driver hun lydproduksjonsfirmaet Lutter øre hvor hun er konseptutvikler og manusforfatter I perioden 2016-2017 var Huseby prosjektkoordinator for prosjektet Tingenes metode ved Norsk Teknisk Museum. Huseby er spesielt opptatt av å undersøke hvordan utstillingen som form og medium fungerer. Hvordan skaper man dramaturgi, spenning og struktur i et så fleksibelt og mangfoldig format og hva gjør at noen utstillinger er gode og noen helt uinteressante?

Likte du denne artikkelen? Del den med en venn og kollega.

Annonse
Annonser