Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev
Museumsnytt anbefalerHelgeanbefalingen: Aluminumstre og dialog om ulv

Helgeanbefalingen: Aluminumstre og dialog om ulv

Helgeanbefalingen! Den bærer denne gang preg av at juryen for tiden tenker mye på bærekraft, siden det er tema for neste Museumsnytt. Og bærekraft, det sysler dagens utvalgte mye med. Vi har gleden av å presente Norsk skogmuseum på Elverum, en del av Anno – Museene i Hedmark.

Gjennom en rekke interessante utstillinger og prosjekter gir museet innsikter og refleksjoner om naturen rundt oss og forvaltningen av den. Et eksempel er den faste utstillingen Ulvetider! som ønsker å gi grobunn for dialog og ny forståelse. «Gjennom utstillingen ønsker vi å legge til rette for en konstruktiv utvikling av en fastlåst situasjon.», står det på museets nettside. Utstillingen bygger på konfliktdempende metoder utviklet av Nansen Fredssenter. Se der – museer KAN bidra til en bedre, mer forståelsesfull verden. Heia!

ET BYTTE. Fra ulvejakta 2018, der det ble jaktet på ulv som lever vekselsvis i og utenfor ulvesonen i Hedmark. Dette dyret var ei tispe fra Julussaflokken, skutt i Evenstadlia på jaktas femte dag. Hun var visstnok leder av flokken. Foto og info: Bård Løken, Anno museum.

Likte du denne artikkelen? Del den med en venn og kollega.

Annonse
Annonser