Hold deg oppdatert - meld deg på vårt nyhetsbrev
Museumsnytt anbefalerHelgeanbefalingen: Når sannhet, tillit og demokrati står på spill

Helgeanbefalingen: Når sannhet, tillit og demokrati står på spill

Museumsverden er stor og rik. Masse spennende i de små kriker og kroker utenfor allfarvei, der Museumsnytt liker seg veldig godt. Men også de store, tunge institusjonene midt i Oslo sentrum byr på nye blikk og perspektiv.

Alvor

Nobels fredspris 2021 gikk til journalistene Maria Ressa, Flippinene og Dmitrji Muratov, Russland. Nobels fredssenter har hvert år 8 uker på seg på å lage den årlige fredsprisutstillingen. Reisebegrensninger og smittefrykt har ikke gjort oppgaven lettere. Men kanskje bidratt til et lykkelig valg: I stedet for å sende en fotograf fra eget nettverk til å dokumentere fredsprisvinnernes arbeid, har museet valgt to som allerede bor der oppdraget skal finne sted, det vil si i henholdsvis Moskva og Manila. Nanna Heitmann har har fotografert Dmitrij Muratov og andre unge, uavhengige journalister i et Russland der ytringsfriheten får stadig vanskeligere kår. Hannah Reyes Morales har tatt nye portretter av Maria Ressa og et Filippinene preget av sensur, desinformasjon og frykt.

Dette er bilder man ikke glemmer så lett. Alvoret og sannhetene disse fotografiene målbærer kan være tungt å ta innover seg, men det må vi.

Likte du denne artikkelen? Del den med en venn og kollega.

Annonse
Annonser