AktueltKulturhistorisk museum i Bergen stengt

Kulturhistorisk museum i Bergen stengt

De kulturhistoriske samlingene ved Universitetsmuseet i Bergen vil holde stengt på ubestemt tid.

Annonser

Det er ikke så ofte museer utenfor Oslo er hovedoppslag i nyhetene, men det skjedde den 30. januar. Dessverre er det ingen gladsak: De kulturhistoriske samlingene ved Universitetsmuseet i Bergen vil holde stengt på ubestemt tid.

— Ikke tilfredsstillende

Denne delen av museet holder til ved Haakon Shetelig plass 10 og kalles gjerne Kulturhistorisk museum.

Museet stengte 13 mai 2022, i følge avisa Khrono etter bekymringsmelding fra de ansatte. Sikkerheten var ikke god nok. Derfor vedtok styret nylig at museet holdes stengt inntil totalrehabilitering er mulig. Det kan ta mange år.

— Det snart 100 år gamle bygget mangler universell utforming og klima tilfredsstiller ikke dagens krav til sikker oppbevaring av gjenstander. Det branntekniske er heller ikke tilfredstillende, skriver rektor ved Universitetet i Bergen Margareth Hagen på sin Facebookside.

Skal fortsatt formilde

Men museet skal fortsatt formidle, forsikrer Hagen:
— Vi vil de neste årene arbeide med en formidlingsplan og sørge for skiftende utstillinger i museumsbygget som huser naturhistoriske samlinger.

— Et kulturhistorisk museum er et sted for kunnskap og undring over det menneskeskapte og vår fortid. Det er vår plikt å sørge for at kulturarven blir bevart for fremtidige generasjoner, understreker rektoren.


Les flere nyheter på museumsfeltet her. For å kjøpe abonnement eller enkeltnumre av Museumsnytt, ta kontakt med Tekstallmenningen.

Likte du denne artikkelen? Del den med en venn og kollega.

Annonse
Annonser